24 Οκτωβρίου 2012

Μαραθώνιος Ορεινής Ποδηλασίας στον Ταϋγετο - TAYGETOS MTB MARATHON 2012


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Καρδαμύλη Δυτικής Μάνης στις 21 Οκτωβρίου 2012 με την ονομασία TAYGETOS MTB MARATHON 2012, όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανάρτηση TAYGETOS MTB MARATHON 2012.

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε -όπως σας είχαμε ανακοινώσει- στελεχώνοντας τον Σταθμό Ελέγχου Διαδρομής στην πανέμορφη ορεινή κοινότητα της Σαϊδόνας, υποστηρίζοντας τους συνολικά 74 αθλητές, που συμμετείχαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να συζητήσουμε με τους εθελοντές του αδελφού μανιάτικου σωματείου "ΓΑΙΑ", με τους φιλόξενους διοργανωτές της "2407-Kardamili Mountain Activities", καθώς και πολλούς φίλους υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε την "2407-Kardamili Mountain Activities", που με συνέπεια και υπευθυνότητα εδώ και τρία χρόνια διοργανώνει μαραθώνιους αγώνες ευρωπαϊκής εμβέλειας, αναδεικνύοντας τον πανέμορφο Ταϋγετο, μέσα από οικοδραστηριότητες που σέβονται, διατηρούν και προβάλλουν τη φυσική κληρονομιά του τόπου μας και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις δραστηριότητές της, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον επόμενο μαραθώνιο βουνού στην Καρδαμύλη την ερχόμενη άνοιξη!

16 Οκτωβρίου 2012

TAYGETOS MTB MARATHON 2012 (Moyntain Bike στον Ταΰγετο)



TAYGETOS MTB MARATHON 2012

Η Trail Project και το 2407 Mountain Activities, διοργανώνουν μαραθώνιο αγώνα Mountain Bike στην Καρδαμύλη Δυτικής Μάνης, στις 21 Οκτωβρίου 2012 με την ονομασία TAYGETOS MTB MARATHON 2012.Στους αγώνες μπορεί να δηλώσει συμμετοχή κάθε ενήλικας που αγαπάει το ποδήλατο βουνού, την περιπλάνηση στη φύση και θα ήθελε να ζήσει µία υπέροχη εμπειρία στην Δυτική Μάνη, στους πρόποδες του ορεινού θησαυρού που λέγεται Ταΰγετος.

Την Κυριακή 21 0κτωβρίου θα γίνουν οι ατομικοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας όπου θα υπάρχουν δύο διαδρομές.
Η MTB MARATHON 71 χλμ και η MTB EXPERIENCE 40 χλμ. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει επικίνδυνα ή εκτεθειμένα περάσματα για τους αθλητές. Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό. Το μέγιστο υψόμετρο που θα φτάσει η διαδρομή είναι στα 1597 μέτρα.Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30 και το όριο έγκυρου τερματισμού είναι μέχρι τις 17.00 ενώ ο πρώτος αθλητής υπολογίζεται να χρειαστεί περίπου 4 ώρες για να ολοκληρώσει την προσπάθεια.

Στην MARATHON διαδρομή θα υπάρχουν 3 κατηγορίες: Ανδρών (18-39), Ανδρών Βετεράνων (40+), και Γυναικών.Στην EXPERIENCE διαδρομή θα υπάρχει 2 κατηγορίες: Aνδρών και Γυναικών.


Ο σύλλογός μας θα είναι εκεί και θα συμμετέχει με εθελοντές του σε όλη τη διάρκεια των ποδηλατικών αγώνων.


Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να δηλώσετε συμμετοχή στους αγώνες, μπορέιτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του "2407 Mountain Activities" και πιο συγκεκριμένα την παρακάτω:
TAYGETOS MTB MARATHON 2012


14 Οκτωβρίου 2012

Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας



Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης έχει ενταχθεί από το καλοκαίρι του 2012 στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας.

Το Δίκτυο αυτό, είναι ένα συντονιστικό όργανο τοπικών φορέων και ατόμων, που στόχο έχει την ενημέρωση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή της Λακωνίας, την παλλακωνική αλληλεγγύη και την ανάληψη κοινών δράσεων σχετικά με τον ενεργειακό σχεδιασμό στην περιοχή μας.

Ο σχεδιασμός αυτός στη χώρα και ειδικότερα στο νομό μας, μέσω του οποίου αυθαίρετα βαφτίζονται Α.Π.Ε διάφορες δραστηριότητες, ενώ εξαιρούνται άλλες, είναι ελλιπής και ισοπεδωτικός. Αμφισβητούμε έντονα τη χρησιμότητα και τους στόχους του σχεδιασμού αυτού. Ενός σχεδιασμού, που ως αποτέλεσμα θα έχει τη σπατάλη δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανεπανόρθωτη αλλοίωση του περιβάλλοντος και του ελληνικού τοπίου, ενώ παράλληλα θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, την υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ποιότητας της ζωής όλων μας, ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.

Ο παρών ενεργειακός σχεδιασμός έγινε ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Θα αποφέρει μεγάλα κέρδη σε κάποιες εταιρείες μέσω των επιδοτήσεων, ενώ από την άλλη δεν θα μειώσει ουσιαστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα , δεν θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες συμβατικές ενεργειακές υποδομές και δε θα έχει αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, που είναι προσανατολισμένες και δραστηριοποιούνται κυρίως σε αγροτοτουριστικές δραστηριότητες .

Καλούμε κάθε υπεύθυνο και κυρίως την κυβέρνηση, να αποσύρει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και να ξεκινήσει συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Καλούμε, τον λαό της Λακωνίας σε εγρήγορση προκειμένου να αντιτάξει Σθεναρή Αντίσταση για την αντιμετώπιση της Βίαιης Επιβολής Αποφάσεων που βρίσκονται σε αντίθεση με την Τοπική Κοινωνία, βιάζουν το Περιβάλλον και έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική υποβάθμιση της Ζωής μας.

Μπορείτε ν διαβάσετε και να μάθετε περισσότερα για τη δράση του Δικτύου αυτόύ στο οποίο συμμετέχουμε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο που οδηγεί στο ιστολόγιό του:
Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας Λακωνίας