6 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - το ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ στις 7/6/13 στη Σπάρτη

 

 

 "Σεβόμαστε, διαχειριζόμαστε, εξοικονομούμε, ανακυκλώνουμε,

ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ"


Η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί μέσα από το Πρόγραμμα ‘’Εργαστήρι Πολιτικής’’, το οποίο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης,  ανέπτυξαν ένα σχέδιο δράσης με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και βιωματική εκπαίδευση των πολιτών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και αποτελεσματικής διαχείρισης των πόρων.

Το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) και το τριήμερο που ακολουθεί, 7, 8 και 9 Ιουνίου.  
Οι διοργανωτές προσκέλεσαν και το σωματείο μας, ανάμεσα και σε άλλα σωματεία που δραστηριοποιόυνται για θέματα περιβάλλοντος στη Λακωνία, να να συμμετέχει στις εν λόγω εκδηλώσεις και από πλευράς μας αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση, μια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα από τα κύρια θέματα που απασχολούν το σωματείο μας και μείζον ζήτημα που μας αφορά όλους. 
  

Έτσι, την Παρασκευή το απόγευμα στις 7/6/13 στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, μέλη  του Σωματείου ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ, θα βρίσκονται σε κατάλληλα διαμορφωμένο περίπτερο,  θα ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις του σωματείου και θα δανέμουν σχετικό υλικό, όσον αφορά σε: 
1) Παραδοσιακούς μη υβριδικούς σπόρους 
2) Πυροπροστασία 
3) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 
4) Μη ιδιωτικοποίηση υδάτινων πόρων.

Επίσης: 
 
στις 9:00 – 9:30 μμ θα γίνει μια μικρή παρουσίαση του βιβλίου


«Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 
(Β.ΑΠΕ) 
με… κριτική ματιά 
Ενεργειακός σχεδιασμός – 
Ανεμογεννήτριες – Φωτοβολταϊκά» 

που πρόσφατα εξέδωσε το σωματείο.

Θα χαρούμε να συμμετέχετε και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε στο: