19 Μαΐου 2014

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ: Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ, 16-5-2014Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συμμετείχαν στην πρώτη πελοποννησιακή συγκέντρωση ενημέρωσης κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου που διοργάνωσαν ο Αλιευτικός Σύλλογος Αν. Μάνης μαζί με το σωματείο μας, τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο καλωσόρισμα από τους προέδρους των δυο συλλόγων. Ακολούθησε χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κυθήρων και Αντικυθήρων και διαβάστηκε απόσπασμα από τη Διακήρυξη Αρκαδίου που έγινε στην Κρήτη, 23 Μαρτίου 2014 με τη συμμετοχή 10.000 ανθρώπων.


Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή Πισσία Βαγγέλη (Μηχανικός εξειδικευμένος στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων) ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της «εξουδετέρωσης» χημικών όπλων στη θάλασσα, στους κινδύνους της επιχείρησης που εκτυλίσσεται σήμερα, καθώς και στην περιβαλλοντική, οικονομική και ηθική διάστασή τους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η ανάγκη για διεύρυνση των κινήσεων διαμαρτυρίας, για ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών στην Πελοπόννησο καθώς και για την ανάγκη συντονισμού των κινήσεων σε Κρήτη, Κύθηρα και Λακωνία.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία του καθηγητή Πισσία Βαγγέλη:
Α' μέρος (15 λεπτά), Β' μέρος (9,5 λεπτά), Γ' μέρος (10 λεπτά)  

Μόνο το κλείσιμο της ομιλίας του καθηγητή Πισσία Βαγγέλη, διάρκειας 2 λεπτών, μπορείτε να δείτε  εδώ