2 Οκτωβρίου 2014

ΓΥΘΕΙΟ: Κοινωνική κουζίνα - δωρεάν φαγητό για όλουςΠαρασκευή 3 Οκτωβρίου, 6.30μμ, Πλατεία παιδικής χαράς απέναντι από το ταχυδρομείο.Εμείς, ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούμαστε στους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στο Γύθειο, στον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης, στην Πρωτοβουλία Λακωνίας για την Κοινωνική Αυτοάμυνα παίρνουμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε ανοιχτή εκδήλωση κοινωνικής κουζίνας με δωρεάν φαγητό για όλους και πρώτα για τα παιδιά.

Απέναντι στο άδικο κοινωνικοπολιτικό σύστημα και στη βαρβαρότητα που γεννάει, προσπαθούμε να απαντήσουμε με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μακριά από τον κόσμο του συμφέροντος και τη λογική της φιλανθρωπίας. Δεν μας χρηματοδοτεί ούτε και μας οργανώνει κάποιος κρατικός φορέας, ή πολιτικό κόμμα, αντίθετα αυτοοργανωνόμαστε.

Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε την κοινωνική κουζίνα και να την ενισχύσετε με όποιον τρόπο μπορείτε. Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να δυναμώσει ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί κάθε βδομάδα. Ελπίζουμε η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση να δώσουν απαντήσεις στις πολιτικές που γεννούν τη φτώχεια, να ενισχύσουν την αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά μας.

Με αυτές τις σκέψεις σάς καλούμε στην πρώτη ανοιχτή μας εκδήλωση με δωρεάν φαγητό για όλους.