20 Οκτωβρίου 2016

ΟΧΙ στην εγκατάσταση βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων ούτε στη Μάνη, ούτε πουθενά!


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου,
ώρα 18:30, Γύθειο

Ανοιχτή πρόσκληση σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την 21η Οκτωβρίου έτους 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 στον 1ο όροφο του κτιρίου του Ν.Π. ΟΚΠΑΠΑ επί της οδού Βασιλέως Παύλου στο Γύθειο Δήμου Ανατολικής Μάνης. 
Με αριθμό 38 (...) θα συζητηθεί ως αίτημα της μειοψηφίας το θέμα της εγκατάστασης των αιολικών στην κορυφογραμμή του Σαγγιά. 
Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτέλεσε το επιχείρημα (!) για την τέταρτη αναβολή γνωμοδότησης της Περιφέρειας πριν λίγες μέρες. 

Ας εκφράσουμε την αντίθεσή μας (και) με την παρουσία μας στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! 

Δείτε και διαδώστε την ανακοίνωση του ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης με αφορμή τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας για τα αιολικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Μάνης:
Η εγκατάσταση βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων με τις γιγαντοκατασκευές τους στην κορυφογραμμή του Σαγγιά στη Μάνη, οδηγούν σε υποβάθμιση και καταστροφή τον τόπο μας απειλώντας:
• την αξία του φυσικού περιβάλλοντος
• τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας και τις περιοχές του Δικτύου Νatura 2000
• τις περιοχές πολιτισμικής κληρονομιάς
• τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος
• τις δασικές περιοχές και τις πηγές
• την ορνιθοπανίδα αλλά και συνολικότερα τη χλωρίδα και την πανίδα
• το μοναδικό φυσικό ανάγλυφο της χερσονήσου
• την περιηγητική και τουριστική αξία του τόπου μας
Επιπρόσθετα, τα λεγόμενα «συνοδά έργα» επιτείνουν την καταστροφή με τη διάνοιξη αυθαίρετων τυφλών βουνόδρομων οι οποίοι οδηγούν πάντοτε σε χώρους Αιολικών Πάρκων που έχουν ζητήσει άδειες εγκατάστασης.
Όλα αυτά γίνονται με πρόσχημα την ανάπτυξη και τις επενδύσεις που στην πραγματικότητα προωθούν την ερημοποίηση του τόπου μας και είναι απολύτως εχθρικά στην αληθινή ανάγκη για την κοινωνική και οικονομική αναζωογόνηση που χρειάζεται η τοπική κοινωνία μας.
Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη αυτών των «πράσινων επενδύσεων» για τις τοπικές κοινωνίες; Εμείς μόνο καθρεφτάκια για εμάς τους ιθαγενείς βλέπουμε! Το ηλεκτρικό ρεύμα που σχεδιάζουν να παράγουν στη Μάνη (και στην κάθε Μάνη), ας μας πουν πού θα καταλήγει; Ποιο είναι το όφελος για όλους εμάς που ζούμε σε αυτόν τον τόπο από αυτήν την κερδοφόρα ιδιωτική επιχείρηση; Γιατί οι γειτονικοί Δήμοι της Μονεμβάσιας και της Δυτ. Μάνης είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στις περιοχές τους;
Αλλά και γενικότερα, ας μας εξηγήσει κάποιος από τους κρατούντες γιατί πρέπει όλοι μας να πληρώνουμε τον ειδικό φόρο για ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) στο λογαριασμό της ΔΕΗ και να χρηματοδοτούμε έτσι τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις ιδιωτών; Ας μας απαντήσουν γιατί η κεντρική πολιτική δεν ευνοεί τη δημιουργία κοινοτικών και δημοτικών μικρών αιολικών πάρκων, γιατί τα νησιά και οι απομονωμένες περιοχές συνεχίζουν να εισάγουν ηλεκτρικό ρεύμα και δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους με μικρές τοπικές φωτοβολταϊκές μονάδες και ανεμογεννήτριες;
Στην ανάπτυξή τους και στις επενδύσεις τους,
εμείς προτάσσουμε τη βιώσιμη αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών
μέσα από τον συνεργατισμό και την αποανάπτυξη!


ΟΧΙ στην εγκατάσταση βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων ούτε στη Μάνη, ούτε πουθενά!