19 Νοεμβρίου 2020

Άμεση έκκληση συλλογής αγαθών για τους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα!

 

Στα τέλη Σεπτέμβρη συνέβη μια τεράστια καταστροφή σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα στην περιοχή του νομού Καρδίτσας, το σαρωτικό πέρασμα του ‘Ιανού’ είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν να ισοπεδωθεί ο κάμπος της Καρδίτσας με ανυπολόγιστες καταστροφές για τους κατοίκους, την τοπική οικονομία και το περιβάλλον. Απλώς μία ακόμη «φυσική καταστροφή»;

Όχι, για αυτήν την καταστροφή δεν φταίει ο κακός (μας ο) καιρός ούτε η ατομική μας ευθύνη. Η καταστροφή σε αυτές τις διαστάσεις έχει υπευθύνους. Κι αυτοί είναι το κράτος με τις υπηρεσίες του, οι κυβερνήσεις, ο Δήμος, η Περιφέρεια. Είναι το έγκλημα ενός συστήματος που λειτουργεί με μόνο σκοπό το κέρδος· ενός συστήματος που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται· ενός συστήματος που το μόνο που προσφέρει είναι καταστροφή, λεηλασία, φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο στις κοινωνίες· ενός συστήματος που διαρκώς αποποιείται και μεταθέτει τις ευθύνες του.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοί κάτοικοι της περιοχής αυτοοργανώθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων κατοίκων του νομού Καρδίτσας. Πλέον, δυο μήνες μετά, μπορεί η κατάσταση σε κάποιο βαθμό να έχει ομαλοποιηθεί, όμως οι πληγέντες μένουν σε μεγάλο βαθμό ξεχασμένοι από κράτος κι επίσημους φορείς κι αγωνίζονται να πατήσουν στα πόδια τους μπροστά στο χειμώνα και την πανδημία.

Παίρνοντας την Πρωτοβουλία να σταθούμε Αλληλέγγυοι στους πληγέντες κι εμείς εδώ στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης στη Λακωνία, αποφασίσαμε να κάνουμε έκκληση ώστε άμεσα να συλλέξουμε λάδι, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κλινοσκεπάσματα και οικοσκευές. Όλα τα είδη θα σταλούν το συντομότερο δυνατό σε ανθρώπους των εκεί περιοχών και θα δημοσιοποιούμε το περιεχόμενο κάθε αποστολής.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

Γύθειο, 19 Νοεμβρίου 2020

 

Για επικοινωνία τηλ.: 6939 36 1652, Θαλής Λαδακάκος

και   peripolomanis@gmail.com