8 Νοεμβρίου 2010

Καθαρισμός εγκαταλελειμμένου λατομείου από σκουπίδια και αποτροπή μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα (μέρος 2)

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ) πραγματοποίησε στις 6/11/10 τον καθαρισμό από σκουπίδια στο εγκαταλελειμμένο λατομείο μεταξύ Καρυουπόλεως και Νεοχωρίου, προκειμένου να αποφευγθεί περαιτέρω μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, όπως είχε προγραμματίσει.

Ο καθαρισμός αυτός όμως πραγματοποιήθηκε κατά το ήμισυ, επειδή δεν προσήλθε τελικά το κλιμάκιο εθελοντών του συλλόγου «Γαία» όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, λόγω εκτακτης ανάγκης να παραβρεθούν σε άλλο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή.
Ως εκ τούτου, ο καθαρισμός του λατομείου έγινε με τους εθελοντές του σωματείου μας και κάποια μηχανήματα φίλων του συλλόγου μας, μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του λατομείου, (ενός στρέμματος περίπου) και όχι και μέσα στην τρύπα (έκτασης περίπου τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων και βάθους εικοσιπέντε).

Ως εκ τούτου ο καθαρισμός του λατομείου θα επαναληφθεί και θα ολοκληρωθεί σε επόμενη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα (και με την υποστήριξη των εθελοντών του σωματείου «Γαία» όπως αρχικά είχαμε προγραμματίσει).