31 Μαρτίου 2014

3η Γιορτή Σπόρων 2014 (γνώση - σπορά - ελευθερία) : η τοπική γιορτή στο Χωσιάριο Γυθείου










Την Κυριακή 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τοπική γιορτή σπόρων στο Χωσιάρι με τη συμμετοχή περίπου 100 ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή του Γυθείου και της Αρεόπολης. Καλλιεργητές αντάλλαξαν και μοίρασαν περισσότερα από 400 φακελάκια με σπόρους ντόπιων ποικιλιών, δίνοντας καλλιεργητικές συμβουλές στους επισκέπτες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση σχετικά με την πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων και τις εξελίξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην Ελλάδα καθώς και για το θέμα ενεργειακού σχεδιασμού και ανεμογεννητριών σε Μάνη και Λακωνία, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν ενημερωτικά video σχετικά με τη διατροφή, την προσπάθεια επιβολής των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα) και τις συνέπειες από την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ταβέρνα-καφέ της Βεατρίκης που φιλοξένησε την εκδήλωση στον όμορφο προαύλιο χώρο της, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Βασιλείου για την πολύτιμη υποστήριξή του καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με τη συμμετοχή και την παρουσία τους.
Σας θυμίζουμε ότι στο  πλαίσιο  της  3ης  Γιορτής  Σπόρων  2014 (γνώση - σπορά - ελευθερία) για  τη  διάσωση  και  διάδοση ντόπιων ποικιλιών με ελεύθερη ανταλλαγή και διανομή σπόρων που έγινε πριν από δύο εβδομάδες στην Κοκκινόραχη Σπάρτης (http://peripolomanis.blogspot.gr/2014/03/3-2014_23.html), διοργανώνονται δύο ακόμα μικρές  γιορτές  με  τοπικό  χαρακτήρα,  στην  Αφυσσού Σπάρτης και στην Καλαμάτα. Γι’ αυτές τις τοπικές γιορτές που προγραμματίζονται για τις δύο ερχόμενες Κυριακές, μπορείτε να ενημερώνεστε από το ιστολόγιό μας.