14 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ - 2η εκδήλωση - Προβολή ντοκιμαντέρ "Εκκλησίες με... Ιστορία"

Ο «Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ)» διοργάνωσε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 τη δεύτερη πολιτιστική εκδήλωση από την επίσημη αναγνώρισή του ως σωματείο από το Πρωτοδικείο Γυθείου το Σεπτέμβρη του 2008.

Μετά τη Ροκ συναυλία που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη και απευθυνόταν κυρίως στους νέους, σειρά τώρα είχε το πιο... «ώριμο» κοινό με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Εκκλησίες... με Ιστορία» στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Γυθείου Οιτύλου Ζαρνάτας και πάσης Μάνης. Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από το «Σύνδεσμο Τσεριωτών Αττικής ο Ευαγγελισμός», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική κατάρτιση» και αφορούσε σε εκκλησιαστικά μνημεία της... «Μανιάτικης Λακωνίας»!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολήτης Μάνης Χρυσόστομος, καθώς και ο σκηνοθέτης της ταινίας Λεωνίδας Δρογκάρης με το σεναριογράφο και πρόεδρο του συνδέσμου Τσεριωτών Αττικής Γιώργο Η. Βενιζελέα.

Το ντοκιμαντέρ ως αποτέλεσμα επίπονης και πολύμηνης προσπάθειας των δημιουργών του, εδωσε πλήθος πληροφοριών για τις εκκλησίες της Μάνης, επεσήμανε τη σημαντικότητα των παραμελημένων σχετικά βυζαντινών αυτών μνημείων και ανέδειξε τον πλόυτο των θρησκευτικών τελετών, εντυπωσιάζοντας με την πυκνότητα των πληροφοριών του το κοινό που το παρακολούθησε. Στο τέλος της προβολής, διενεμήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους το DVD της ταινίας.

Το επόμενο ραντεβού με τον «Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ)» ορίστηκε για τις 2 Ιανουαρίου 2009 στις 6:30μμ και πάλι στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Γυθείου, με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Καρλαύτη «Περιήγηση σε γνωστές και άγνωστες γωνιές στο Δήμο Γυθείου»